Lauru lapas
Lauru lapas
Dienas Deva
06/02/2012 10:44

Lauru lapas ir ādainas, sīkstas, ar specifisku smaržu un garšu, tajās atrodas ēteriskā eļļa, miecvielas un rūgtvielas. Agrāk lauru lapas lietoja pret nieru sāpēm, drudzi, reimatismu un ar tā ogām ārstēja klepu un dažādas ādas slimības. Lauru lapas veicina gremošanas sulu izdalīšanos un uzlabo ēstgribu.

Šī garšviela mūsu virtuvē plaši ir lietota arī gados, kad daudzas citas garšvielas nebija pazīstamas. Tagad lauru lapas tiek izmantotas nedaudz mazāk, lai gan to izmantošanas spektrs var būt ļoti plašs – no marinādēm līdz dažādiem zivju un gaļas ēdieniem. Lauru lapas piešķir labu garšu visiem sālījumiem, taču nevajadzētu likt vairāk par 1 lapu 4 cilvēkiem paredzētajā porcijā, jo lielākā daudzumā tās var piešķirt rūgtu garšu.

Tās iegūst no dižciltīgā laura, kas ir mūžzaļš koks un var sasniegt pat 15m augstumu. Lauri aug subtropu joslā un to dzimtene ir Mazāzija, bet šodien tos audzē Itālijā, Grieķijā, Spānijā, Turcijā un ASV dienvidos. Lauru lapu vainags jau no seniem laikiem simbolizē uzvaru, slavu un bagātību.

 

 

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter