Kadiķogas
Kadiķogas
Dienas Deva
06/02/2012 14:52

Kadiķogas ir kadiķu (Latīņu valodā: Juniperus) čiekuri. Tā kā kadiķiem sievišķie čiekuri ir ar saaugušām čiekurzvīņām, tad tie atgādina ogas. Kadiķu čiekurus izmanto medicīnā un kā garšvielas ēdieniem. Ne visu kadiķu sugu čiekurus var izmantot, jo atsevišķas kadiķu sugas ir indīgas. Čiekurus ievāc, kad tie nogatavojušies (ieguvuši zilu apsarmi).

Kadiķogas ir zināmas kā galvenā garšviela džina pagatavošanā un tiek izmantota arī specifisku alus šķirņu brūvēšanā. Kadiķogu mērci ir populāri pievienot medījumiem, piemēram, zaķim, briedim, fazānam, kā arī paipalai un teļa gaļai.

 

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Iesakām izlasīt
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter