Dilles kaltētas
Dilles kaltētas
Dienas Deva
06/02/2012 10:00
Dilles (Latīņu valodā: Anethum) ir čemurziežu dzimtas ģints, kurā ietilpst tikai viena suga — parastā dille (Latīņu valodā: Anethum graveolens). Dilles kulinārijā izmanto kā garšaugu. Tas ir raksturīgs Austrumeiropas un Ziemeļeiropas valstu virtuvēm. Diļļu izcelsmes vieta ir Vidusjūras reģions. Nosaukums ‘dilles’ ir cēlies no sennorvēģu valodas vārda dilla, kas nozīmē "remdināt", "nomierināt". Dilles raksturīgi pievienot dažādiem zivju ēdieniem un zupām, kā arī marinētiem gurķiem. Indijā uzskata, ka dillēm ir ļoti laba iedarbība pret vēdera uzpūšanos .
Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter