Laiks: 30 min
Cilvēki: 4
200 g milti
120 g brūnais cukurs
1 ola
125 g kefirs vai paniņa
70 g eļļa
1 tējkarote citrona sulas
šķipsna sāls
1,5 tējkarotes cepamais pulveris
1 banāns
100 g šokolāde sakapāta vai sarivēta
50 g piecu sēklu maisījums
2 ēd.k. mandeļu skaidiņas
Vienā bļodā ielej kefīru, eļļu, citrona sulu un olu, otrā – cukuru, sāli, cepamo pulveri, miltus, piecu sēklu maisījumu un mandeļu skaidiņas. Produktus abās bļodās rūpīgi samaisi. Pēc tam abu bļodu sastāvdaļas sajauc kopā. Maisi pēc iespējas mazāk, tikai līdz brīdim, kad sastāvdaļas ir sajaukušās. Pievieno sagriestu banānu un šokolādi. Iemaisai un pildi mafinu formiņās. Krāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Mafinus cep 15-20 minūtes.