Zaļumu salāti ar bulguru jeb “Tabulē” (+Foto)
Zaļumu salāti ar bulguru jeb “Tabulē” (+Foto)
Dienas Deva
26/08/2013 14:11

Gemoss un DienasDeva.lv sadarbībā ar Latvijas ēdienu blogotājiem piedāvā jums dažādas interesantas un pārbaudītas ēdienu receptes!

Autors: Kristīne , http://kristinesreceptes.blogs.lv/

Zaļumu salāti ar bulguru jeb Tabulē salāti

Šobrīd esmu sev atklājusi pavisam jaunu pasauli. Labu pasauli. Pirms pāris dienām biju ieklīdusi vienā no savām Paradīzēm – Gemosā. Vienā no, jo man paradīzes atrodas ik uz soļa – tirgū (un tad atsevišķi var sākt uzskaitīt – zivju paviljonā, dārzeņu paviljonā, gaļas paviljonā….), pludmalē, trauku veikalā, un galu galā arī rokassomiņu veikalā. Un Gemoss ir viena no manām paradīzēm, jo kas tik tur nav? Trauki, garšvielas, ēdiens… Nu, īsāk sakot, jūs sapratāt. Es to vietu dievinu. Papildus traukiem, iztīrīju visu eksotisko ēdienu plauktu, jo nekad vēl nebiju neko gatavojusi ne no kuskusa, ne no bulgura, ne no turku zirņiem (jeb auna zirņiem). Tā ka tagad man nāks viena pēc otras jaunas receptes ar austrumu tēmu. Kāpēc ar austrumu? Tāpēc, ka bulguru un kuskusu ēdienu pagatavošanai tradicionāli izmanto austrumos (nu, kaut vai tajā pašā Turcijā) un arābu valstīs, Ziemeļāfrikā. Šo salātu nosaukums “Tabulē” ir arābu valodā un šie skaitās arābu salāti. Starp citu, man, protams, ka bija jānoskaidro, kas tas tāds bulgurs vispār ir. Pamatā tie ir tvaicēti kviešu graudi. Un ļoti ātri un viegli pagatavojami.
 
 
Bulgurs
Bet nu tad beidzot varbūt jāķeras klāt pie receptes. Šos salātus var ēst vienus pašus, kā patstāvīgu ēdienu. Vai arī pasniegt ar gaļu vai vistu. Tad kā piedeva šie salāti ir vieglāki par tradicionālajiem kartupeļiem, un tai pat laikā sātīgāki nekā vienkārši salāti (jo klāt tomēr ir bulgurs – kviešu graudi).

Jums vajadzēs:
- bulguru
- zaļumus (Klasiski salātos izmanto pētersīļus + sīpolus + ķiplokus, bet tā kā salāti būs latviešu gaumē, tad variet ļaut vaļu iztēlei un izmantot to, kas garšo vai ir izaudzis piemājas dārziņā – pētersīļi, kindza, rukola, loki. Manos salātos ir pētersīļi, kindza un loki)
- svaigus gurķus
- svaigus tomātus
- citrona sulu
- extra virgin olīveļļu
Pagatavošana:
1. Lieciet vārīties bulguru. Proporcija bulgurs : ūdens = 1 : 2 (1 glāze bulgura, 2 glāzes ūdens). Tiklīdz bulgurs sāk vārīties, var griezt uguni nost, katliņam uzlieciet vāku un ļaujiet pastāvēt 10 – 15 minūtes, kamēr uzsūc visu ūdeni, uzbriest un kļūst mīksts. Tad var pieliet nedaudz eļļas un izmaisīt. Atdzesējiet.
2. Kamēr dziest, sagrieziet bļodā zaļumus, gurķus, tomātus.
3. Pievienojiet zaļumiem bulguru. Proporciju regulējiet paši. Man patīk, ja ir vairāk zaļumu, mazāk bulgura, bet varī taisīt pusi uz pusi.
4. Pārlejiet ar citrona sulu un olīveļļu. Izmaisiet.
Pasniedziet kā salātus vai kā piedevu gaļai.
 
 
 Lai jums labi garšo!
Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter