Sarkano lēcu bumbiņas (+Foto)
Sarkano lēcu bumbiņas (+Foto)
Dienas Deva
26/08/2013 14:10

Gemoss un DienasDeva.lv sadarbībā ar Latvijas ēdienu blogotājiem piedāvā jums dažādas interesantas un pārbaudītas ēdienu receptes!

Autors: Kristīne , http://kristinesreceptes.blogs.lv/

Es nekad iepriekš neesmu tik daudz turku ēdienu gatavojusi, kā pēdējā mēneša laikā. Es varu teikt vēl vairāk – es iepriekš vispār nekad neesmu gatavojusi turku ēdienus. Varbūt arī labi, ka tā, jo tagad man nāk viens atklājums pēc otra. Es esmu uzzinājusi un simtprocentīgi pārliecinājusies, ka turku virtuve ir brīnišķīga. Viss, ko pagatavoju ir ļoti garšīgs un, starp citu, arī diezgan viegli pagatavojams no diezgan viegli pie mums pieejamiem produktiem. Lūk, vēl viens brīnums, kurš pirmais nokļūs manā jaunajā ēdienu sadaļā “bez gaļas” – lēcu bumbiņas. Turki šo sauc par lēcu pīrādziņiem vai par lēcu frikadelēm. Un šī tik pat labi ir izmantojama kā lieliska uzkoda pirms pamatēdiena. Viesībās, piemēram. Un tik pat labi šo var pasniegt ar salātiem kā pamatēdienu. Šādas bumbiņas kā uzkodas mums tika pasniegtas gruzīnu restorānā “Pirosmani”, kur bijām ar Veroniku uz Boržomi un ēdienu prezentāciju. Tikai tur bija nevis lēcu bumbiņas, bet biešu bumbiņas un kāpostu bumbiņas, bet arī pasniegtas kā uzkoda. Tā kā man joprojām vēl nav izbeigušies Gemosā iegādātie krājumi, tad izmantoju šoreiz lēcas + bulguru, lai pagatavotu šo neierasto, bet ļoti garšīgo uzkodu. Iesaku. Noteikti pamēģiniet.

Jums vajadzēs:
- pusglāzi sarkano lēcu
- 1,5 glāzi ūdens lēcu vārīšanai
- 2/3 glāzes bulgura
- pustējkaroti sāls
- olīveļļu
- nelielu sīpolu
- 1 nelielu zaļo piparu (ja nav zaļš, ņemiet kāds ir – kaut vai sarkano papriku)
- pustējkaroti malta kumina
- pustējkaroti malta koriandra (ja nav kumina un koriandra, lieciet klāt ko citu – piemēram, nedaudz ķimenes, nedaudz sinepju sēklas, majorānu, timiānu)
- svaigi maltus melnos piparus
- 1 tējkaroti tomātu pastas
- 1 tējkaroti paprikas pastas (ja nav, variet izmantot paprikas pulveri, tikai ne aso; aso var pievienot nedaudz pēc garšas; var pievienot 1 tējkaroti adžikas – garšai un saumam)
- 1 tomātu
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
- 1 ēdamkaroti citrona sulas
Salātiem: zaļumi + mērce.
Mērcei: kefīrs + krējums mērces konsistencē sajaukts + sasmalcināti ķiploki, sasmalcināti pētersīļi. Kefīra un krējuma vietā var izmantot jogurtu.

Lēcas un bulgurs

Pagatavošana:
1. Uzvāriet lēcas. 0,5 glāze lēcu + 1,5 glāze ūdens. Vāriet apmēram 15 – 20 minūtes, kamēr lēcas mīkstas.
2. Lēcām pievienojiet bulguru. Izmaisiet. Ja vajag vairāk šķidrumu, pielejiet nedaudz karsta ūdens. Jo bulgurs briest un uzsūc sevī ūdeni. Masai jābūt kā stingrai kartupeļu biezputrai. Nu tā, lai no masas varētu veidot bumbiņas. Lai nav pārāk šķidra. Tāpēc ūdeni lejiet klāt pamazām.
3. Apcepiet sasmalcinātus sīpolus, papriku, pievienojiet garšvielas, tomātu pastu, paprikas pastu. Tad atdzesējiet nedaudz un pievienojiet lēcu, bulgura masai.
4. Sagrieziet mazos gabaliņos tomātu, sasmalciniet pētersīļus, piejauciet masai. Pievienojiet citrona sulu. Pēc garšas pievienojiet garšvielas. Izmaisiet un ļaujiet pastāvēt, lai vēl mazliet sabriest.
5. Veidojiet bumbiņas, klimpas vai jebkādas citas formas.

Pasniedziet vai nu kā uzkodu vai kā pamatēdienu ar svaigiem salātiem. Dekorējiet ar čili pārslām vai zaļumiem.

Lai Jums labi garšo!

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Iesakām izlasīt
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter