Piena kokteilis bez piena (+Foto)
Piena kokteilis bez piena (+Foto)
Dienas Deva
01/08/2013 13:41

Gemoss un DienasDeva.lv sadarbībā ar Latvijas ēdienu blogotājiem piedāvā jums dažādas interesantas un pārbaudītas ēdienu receptes!

Autors: Ilze Lipska, www.absolutsed.lv

Sākumā mani uzjautrināja kokteiļu nosaukumos minētais "milkshake", kad no piena tajos nebija ne miņas. Nu... no tāda tradicionāla piena, kāds visiem nāk prātā, izdzirdot vārdu "piens". Tiesa, mūsdienās robežas nebūt vairs nav tādas kā agrāk, un gan jau noteikti katrs ir dzirdējis, ka veikalos var nopirkt arī sojas pienu, rīsu pienu, mandeļu pienu... ne tikai govs pienu.

Lai arī pilnībā no piena man nav izdevies atteikties, tomēr pateicoties šiem ne-īstā piena kokteiļiem, esmu atklājusi labu alternatīvu, uz kuru būtu vērts pāriet pilnībā. Varbūt zemenēm ar pienu tas nederēs.... kaut gan kas to lai zina, visu laiku sevi mudinu saņemties un veikalā nopirkt kādus no šiem alternatīvajiem pieniem izmēģināšanai, zinu, ka draudzenes bērns ar brokastu pārslām ēd rīsu pienu. Noteikti viss slēpjas pieradumā - cik gatavi mēs esam tos mainīt.

Bet kokteiļos riekstu pieni ir vienkārši fantastiski. (Nemaz nerunājot, ka uz tādas pašas idejas pamata var gatavot majonēzi.) Jā - riekstu pieni. Var jau pasmīnēt par vārda "piens" lietošanu šajā sakarā, bet... tā nu ir iegājies. Kā tos gatavo? Ņem riekstus, parasti mandeles vai Indijas riekstus, kas ir mani iecienītākie, un izmērcētus sablendē ar ūdeni, attiecībā 1:1. Var biezumus nokāst, bet kā jau nez kuro reizi uzsveru - tas, ka kokteilis nedaudz jāpakošļā, tikai ceļ tā vērtību. :)

Ogu-riekstu piena kokteilis

Sastāvdaļas:
Mellenes un zemenes 250 grami
2 glāzes Indijas rieksti (nopērkami Gemoss veikalā, lielā iepakojumā par visizdevīgāko cenu)
2 glāzes ūdens

Indijas riekstus izmērcē 3-4 stundas, un tad sablendē kopā ar ūdeni, sākumā pielejot vienu glāzi, pēc tam, kad jau sablendējies - otru. Tad pievieno klāt ogas un visu sablendē un kokteilis gatavs. Ogas var būt iepriekš sasaldētas un pavisam nedaudz atlaidinātas, lai kokteilis atvēsinošāks, bet var arī blenderī ielikt ledus gabaliņus.

Recepte tapusi sadarbībā ar Gemoss

P.S Gemoss rekomendē pievienot līdz pat 20 ml arī kādu no gardajiem Monin sīrupiem, piemēram melleņu, zemeņu, upeņu u.c.

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Iesakām izlasīt
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter