Lēcu salāti (+Foto)
Lēcu salāti (+Foto)
Dienas Deva
26/08/2013 14:09

Gemoss un DienasDeva.lv sadarbībā ar Latvijas ēdienu blogotājiem piedāvā jums dažādas interesantas un pārbaudītas ēdienu receptes!

Autors: Anna Birmane, http://annabirmane.wordpress.lv/

Lēcu salāti

200 g zaļās lēcas
puse dzeltenā melone
sauja ķiršu tomāti
1 sarkanā paprika
1 ēd.k. medus
1 ēd.k. olīveļļa
2 ēd.k. balsamico

Lēcas vāra kā ir norādīts uz iepakojuma.
Uzkarsē pannu ar olīveļļu, pievieno ķiršu tomātus, ēdamkaroti medus, sāli un piparus pēc garšas. Apcep aptuveni 30 sekundes un ber bļodā, saglabājot šķidrumu atsevišķā traukā, jo tas būs nepieciešams mērces pagatavošanai. Pievieno sagrieztu papriku un melones bumbiņas*. Pievieno vārītās un atdzesētās lēcas.

Lai pagatavotu mērci, tomātu šķidrumam pievieno ēdamkaroti olīveļļu, 2 ēd.k. balsamico, sāli un piparus pēc garšas. Ja ir iespēja, var pievienot arī trifeļu eļļu. Mērci pārlej salātiem, viegli samaisi un pasniedz. Pēc izvēles var pievienot sauju svaiga bazilika.

*Melones bumbiņas ir iespējams pagatavot ar speciālu karorīti kura ir līdzīga saldējuma karotei, tikai maziņa.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter