Kuskuss Ungāru gaumē (+Foto)
Kuskuss Ungāru gaumē (+Foto)
Dienas Deva
04/10/2013 14:08

Gemoss un DienasDeva.lv sadarbībā ar Latvijas ēdienu blogotājiem piedāvā jums dažādas interesantas un pārbaudītas ēdienu receptes!

Autors: www.prieksgatavot.lv

Ja gribas, uzēst ko sātīgu, viegli pagatavojamu un tiešām veselīgu, iesaku pamēģināt kuskusu (cous cous) ungāru gaumē. Pagatavošanas laiks varētu būt kādas nieka 20 – 25 minūtes un ar divām 500g kuskusa paciņām sanāks pusdienas 6 – 8 cilvēkiem.

Šis ēdiens tika gatavots sadarbībā ar kompāniju Gemoss, kurai jāsaka lielu Paldies! par garšīgajām sastāvdaļām.

Kas ir nepieciešams, lai pagatavotu Cous Cous Ungāru gaumē?

  • 2 paciņas kuskusa (Cous Cous) 500g
  • žāvēti augļi vai ogas. Šajā receptē izmantotas aprikozes, ķirši un dzērvenes.
  • mandeles un lazdu rieksti.
  • olīveļļa
  • svaigi augļi – āboli, kā arī 1 apelsīns vai citrons
  • cukurs ~ 200g

Kā pagatavot?

Katliņā ielej ūdeni ar attiecību 1:1. Tātad šajā gadījumā 1 litrs ūdens uz divām 500g kuskusa paciņām. Ūdenim pievieno apmēram 200g cukura, kā arī izspiež viena citrona vai apelsīna sulu. Ūdeni liek vārīties.

Kad ūdens sāk vārīties, uzmanīgi pievieno žāvētos augļus un ogas. Lielākus augļus, kā, piemēram, aprikozes ieteicams sadalīt mazākās daļiņās. Augļus ar ūdeni vēl vajadzētu pavārīt kādas 10 minūtes.

Paralēli apgrauzdē riekstus uz pannas. Var izmantot lazdu riekstus, mandeles, kā arī citus. Riekstus ieteicams nedaudz sadrupināt pirms grauzdēšanas.

Kad rieksti gatavi, tos ieber klāt katliņā, kurā jau ir iebērts kuskuss.

Kamēr tiek drupināti un grauzdēti rieksti, arī ūdens ar augļiem jau būs gatavs.

Ēdienu var izdekorēt ar plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu vai arī citiem augļiem. Šķiet, ka ungāriem patīk labi paēst, jo šis ēdiens sanāk ne tikai ļoti gards, bet arī sātīgs. Tieši tāpēc, ja vēlies pagatavot šo pasakaini garšīgo ēdienu 2 vai 3 personām, iesaku samazināt visas receptes sastāvdaļas uz pusi. Tad arī ir ļoti izdevīgi nopirkt riekstu un žāvēto augļu vismazākās paciņas.

Jāpiemin arī, ka receptē minētos riekstus un žāvētos augļus var lietot dažādās proporcijās, kā arī mēģināt aizstāt ar citiem riekstiem un augļiem, kādi nu pašam labāk patīk un garšo. Un, jā, Gemosā, starp citu, ir pieejams ļoti plašs riekstu, kā arī žāvēto augļu un ogu klāsts. Labu apetīti! Jeb ungāriski būtu Jó étvágyat!

Labu apetīti!

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Iesakām izlasīt
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter