Kokosriekstu parfē ar laimu un mango (+Foto)
Kokosriekstu parfē ar laimu un mango (+Foto)
Dienas Deva
04/10/2013 14:06

Gemoss un DienasDeva.lv sadarbībā ar Latvijas ēdienu blogotājiem piedāvā jums dažādas interesantas un pārbaudītas ēdienu receptes!

Autors: www.prieksgatavot.lv

Kaut arī šis deserts sākotnēji mani nobiedēja ar savu šiko un nedaudz eksotisko nosaukumu, tomēr saņēmos un spēru soli pretī šim izaicinājumam, kurš, kā izrādījās tikai izklausās traki sarežģīts. Diez vai es būtu uzdrošinājusies izmēģināt šo desertu, ja nebūtu bijis mūsu kopīgais projektiņš ar kompāniju “Gemoss”, tādēļ liels paldies viņiem!

Šis deserts ir reizē saldi maigs un atsvaidzinošs. Domāju, tas garšos īsteniem saldummīļiem =)

Daudzums: 6 porcijas

Pagatavošanas laiks: ~30 min. + vismaz 4 h saldētavā

Lai pagatavotu, būs nepieciešams:

Parfē pagatavošanai:

  • 115 g pūdercukura
  • 500 ml kokosriekstu piena
  • 2 ēd.k. glikozes sīrupa
  • 3 laimu sula
  • 3 želatīna plāksnītes

Laima sīrupam: (iesakam lietot Monin laima sulu)

  • 2 laimu sula
  • 55 g pūdercukura

Cepumiem:

  • 1 olas baltums
  • 55 g pūdercukura
  • 40 g mīksts sviests
  • 35 g kviešu miltu

Rotāšanai:

  • Daiviņās sagriezts mango
  • kokosriekstu skaidiņas

 Ķeramies pie gatavošanas:

  • Gatavojam parfē: kokosriekstu pienu lejam katlā ar smagu pamatni un pievienojam pūdercukuru. Uz vidējas uguns maisot sildam līdz pūdercukurs izkusis. Tad iemaisām sīrupu un sulu, un uzkarsējam līdz vārīšanās temperatūrai. Tad ņemam nost no uguns.
  • Izmērcējam želatīnu aukstā ūdenī, notecinām un izspiežam lieko ūdeni un liekam mazā katliņā uzkarsēties. ‘Tad želatīnu pievienojam kokosriekstu piena masai un aktīvi maisām. Atdzesējam līdz istabas temperatūrai un vēl nedaudz pamaisām, tad lejam deserta traukos vai kādās glāzēs (kur nu vēlas pasniegt desdertu) un liekam saldētavā vismaz uz 4h vai uz visu nakti(tad gan var likt ledusskapī).
  • Gatavojam sīrupu: salejam laimu sulu ar pūdercukuru nelielā katlā un uz vidējas uguns karsējam un maisām līdz pūdercukurs izkūst. Gaidām kad sāk vārīties un ik pa laikam apmaisot vāram vēl 2 minūtes. Tad pārlejam krūzē un liekam ledusskapī līdz sīrups auksts.
  • Cepam cepumus: ieslēdzam cepeškrāsni uz 180 grādiem un uz cepampannas izklājam cepampapīru.
  • Sakuļam olu baltumus, pievienojam pūdercukuru. Iemaisām sviestu un kviešu miltus. Tad ar tējkaroti veidojam ~ 8 cm diametru lielus aplīšus, bet samērā plānus.
  • Liekam cepeškrāsnī un cepam līdz cepumiņi kļūst zeltaini brūni ar brūnganām maliņām.
  • Desertu pasniedzam izrotātu ar mango šķēlītēm un kokosriekstu skaidiņām, deserta malā neaizmirstot iespraust arī cepemiņu.

Nebaidies izmēģināt un, lai labi garšo!

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Iesakām izlasīt
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter