Karameļu tarte (+Foto)
Karameļu tarte (+Foto)
Dienas Deva
26/08/2013 14:13

Gemoss un DienasDeva.lv sadarbībā ar Latvijas ēdienu blogotājiem piedāvā jums dažādas interesantas un pārbaudītas ēdienu receptes!

Autors: Anna Birmane, http://annabirmane.wordpress.lv/

Karameļu tarte

Pamatne:
120 g mandeļu milti
120 g milti
100 g pūdercukurs
1 ola
200 g sviests
šķipsna sāls
šķipsna rīvēts muskatrieksts

Sajauc visas sausās sastāvdaļas vienā bļodā, pievieno kubiņos sagrieztu aukstu sviestu un olu. Izmantojot virtuves kombaini vai mikseri, visu kul kopā līdz ir izveidojusies mīkla. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liec atdzesēties ledusskapī 30 minūtes. Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Kamēr krāsns uzsilst, izņem mīklu no ledusskapja un izrullē to. Liec ietaukotā formā un cep krāsnī 25 – 30 minūtes.

Pildījums:
120 g sviests
220 g cukurs
120 ml saldais krējums

Cukuru nemaisot karsē uz pannas līdz tas ir pilnīgi izkusis. Kad tas ir ieguvis karameles krāsu un pilnībā izkusis, pievieno sviestu un to rūpīgi iemaisi. Ņem nost no uguns un pārlej bļodā, nepārtraukti maisot. Kad karamele ir nedaudz atdzisusi, pievieno saldo krējumu un turpini maisīt.

Šokolādes glazūra:
50 g šokolāde
2 ēd.k. saldais krējums
1 ēd.k. ūdens
1 ēd.k.  Monin medus vai kļavu sīrups
200g rieksti

Glazūras pagatavošanai saldo krējumu uzsildi līdz pirmajam burbulim un tajā izkausē šokolādi. Pievieno medu un ūdeni. Visu kārtīgi samaisi.

Kad karamele atdzisusi to pilda izceptajā mandeļu pamatnē. Pa virsu lej šokolādi pārber ar 200g riekstu. Riekstus izvēlamies savus iecinītākos! (Zelta Rieksts)

Labu apetīti!

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter