Beluga lēcas - perfektas salātos (+Foto)
Beluga lēcas - perfektas salātos (+Foto)
Dienas Deva
01/08/2013 14:04

Gemoss un DienasDeva.lv sadarbībā ar Latvijas ēdienu blogotājiem piedāvā jums dažādas interesantas un pārbaudītas ēdienu receptes!

Autors: Ilze Lipska, www.absolutsed.lv

Vārds Beluga man kādreiz asociējas vien ar kaviāru. Kaviāru, ko nekad neesmu ēdusi, lai gan, ja iespēja rastos, noteikti nogaršotu šo, pasaulē dārgāko, melno jo melno kaviāru. Tā cena esot aptuveni 2,5 tūkstoši latu kilogramā. Sālīti, ne?

Tagad zinu, ka ir arī Beluga lēcas (Beluga lentils), kuras šur tur var atrast arī ar nosaukumu kaviāra lēcas. Noteikti nojaušat kāpēc, vai ne? Jā, jo tās ir melnas.

Visbiežāk jau sanāk izmantot sarkanās lēcas, kas vārot izšķīst... Šīs lēcas... man gribētos teikt, ir jāpasvīst, lai tās izvārītu tā, ka izšķīst. Lai gan maniem bērniem biezzupas un biezeņi garšo, tajā pat laikā, ja kaut kas ir vienkārši pašķīdis, izjucis - to gan viņi var atsacīties pagaršot. Kad izvārīju šīs lēcas salātiem, bērni skatās ar neticību, vai tās tiešām ir lēcas? Jo ir jau pierasts, kādas tās izskatās. Saku - jā. Nu.. šādas lēcas viņi ir ar mieru pagaršot. :) Un izēda man bļodu ar karotēm. Vienkārši izvārītas lēcas. Ūdenim klāt vien pieliku nedaudz sāli un 5 salvijas lapas. Un esmu trāpījusi desmitniekā!

Salātiem nācās vārīt otru reizi. :)

Salāti ar beluga lēcām.
Beluga lēcas
Romiešu salāti
gurķis
citrona sula
lazdu riekstu eļļa
svaigas salvijas lapas

Proporcijas salātos kā jau salātos - pēc katra paša ieskatiem, bet ļoti garšīgi ir, ja lēcas ir pusi uz pusi ar pārējām sastāvdaļām.

Tātad - izvāra lēcas, tās izvārās ļoti ātri, kā jau uz paciņas solīts apmēram 9 minūtēs. Vārot klāt piebēru šķipsnu sāli, un uz glāzi lēcu arī kādas 5 salvijas lapas. Salvija vispār pārkšaugiem ļoti piestāv, jebkuriem.

Lēcas nokāš, atdzesē nedaudz (lēcas var būt viegli siltas), un tikmēr sagriež smalkāk pāris romiešu salātu lapas, svaigus gurķus, pievieno lēcas, samaisa kopā ar eļļu un citrona sulu un salāti gatavi.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar Gemoss

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter