Baltais brownie (+Foto)
Baltais brownie (+Foto)
Dienas Deva
04/10/2013 14:06

Gemoss un DienasDeva.lv sadarbībā ar Latvijas ēdienu blogotājiem piedāvā jums dažādas interesantas un pārbaudītas ēdienu receptes!

Autors: www.prieksgatavot.lv

Šo kūku var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu un abos gadījumos tā būs vienlīdz garda, ja vien to papildināsiet ar kādām piedevām – siltu kūku pasniegsiet ar aukstu saldējumu vai atdzesētu kūku ar svaigām ogām un sablenderētu ogu mērci.

Šīs kūkas recepte ir ļoti līdzīga jau iepriekš publicētajai brownie receptei. Šoreiz nevēlējos gatavot šokolādes kūku,  tādēļ, lielākoties, pateicoties kompānijai „Gemoss” un mūsu projektiņam, tapa līdzīga tipa kokosriekstu kūka. Tiesa, garšas ziņā kokosa garša nav pārāk izteikta, tādēļ garšos arī tiem, kam kokosriekts nepārāk iet pie sirds.

Pagatavošanas laiks: ~1h 20 min.

Lai pagatavotu būs nepieciešams:

  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 100g sviesta
  • 1 glāze ūdens
  • 1 glāze kokosriekstu krēma
  • 1 tējk. soda
  • 2 olas
  •  ½ tējk. vaniļas cukura

Ķeramies pie gatavošanas:

  • Samaisām sausās sastāvdaļas: miltus, cukuru, sodu un vaniļas cukuru.
  • Katliņā uzvāram ūdeni un sviestu. Ielejam bļodā pie sausajām sastāvdaļām un samaisām.
  • Pievienojam kokosriekstu krēmu un olas. Kārtīgi izmaisām. Mīklu varam pagaršot un, ja garšas kārpiņām prasās saldāks, tad pieberam vēl cukuru.
  • Ielejam cepamtraukā un cepam 200 grādu temperatūrā 40 min. – ~1h. Gatavību pārbaudām, iedurot koka kociņu – ja nelīp klāt, tad kūka ir gatava.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter