Auna zirņu zupa (jeb turku zirņu zupa) (+Foto)
Auna zirņu zupa (jeb turku zirņu zupa) (+Foto)
Dienas Deva
26/08/2013 14:10

Gemoss un DienasDeva.lv sadarbībā ar Latvijas ēdienu blogotājiem piedāvā jums dažādas interesantas un pārbaudītas ēdienu receptes!

Autors: Kristīne , http://kristinesreceptes.blogs.lv/

Beidzot esmu attapusies no Jāņu laiskuma. Laikam ēst sāk gribēties, bet neviens vairs nedod. Tāpēc atkal esmu ķērusies pie katliem un pannām. Es joprojām nevaru izlemt, kā man labāk patiktos saukt šos dzeltenos zirņus, kas nedaudz atgādina riekstus. Laikam jāatstāj sev izvēles iespēja un jāvadās pēc iedvesmas. Es jau, laikam, minēju, ka pavisam nesen personīgi iegādājos sev šos turku (auna) zirņus Gemosā. Pirms tam biju redzējusi, ka citi ēd no bundžiņām un ārzemju internetā biju lasījusi receptes no “chick-peas”. Bet pašai personiska saskare nebija bijusi. Nu, un tad man jau ir sanācis pagatavot brīnišķīgu turku humusu. Un tagad izmēģināju itāļu zupu. Garšīga. Un visas manas draudzenes, kas ēda, arī teica ka garšīga. Un neatteicās no papildporcijas, kas ir laba zīme.

 Jums vajadzēs:
- 200 g turku zirņus
- 150 ml buljona no žāvētām ribiņām
- 3 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
- 1 rozmarīna zariņš (Rimi pārdod smuki podiņos, pēc tam pārējo “krūmu” var turpināt audzēt uz palodzes) + mazliet rozmarīna lapu dekorēšanai.
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- svaigi malti melnie pipari
- 200 g mazu zupas makaronu

Auna zirņi jeb turku zirņi

Pagatavošana:

1. Iepriekšējā vakarā lielā ūdens daudzumā iemērciet zirņus.
2. Lieciet vārīties žāvētas ribas (var arī izmantot dārzeņu buljonu, ja nav žāvētas gaļas, bet žāvēta gaļa labi iet kopā ar zirņiem). Un otrā katlā lieciet vārīties zirņus. Zirņiem neberiet klāt sāli. Ja zirņiem vārot pieber sāli, tad tos grūti izvārīt mīkstus. Vāriet abus kaliņus apmēram 1,5 stundu.
3. Kad zirņi mīksti, pusi zirņu sablenderē biezenī un biezeni liek atpakaļ katlā pie veselajiem. Tad zirņus savieno ar žāvētās gaļas buljonu. Žāvēto gaļu (ribas) izņem, nedaudz atdzesē un atdala no kauliem.
4. Uzkarsētā eļļā apcep rozmarīna zariņu un ķiploka daiviņu. Kad ķiploka daiviņa kļūst zeltaina (!!! nesadedziniet ķiploku, savādāk paliks rūgts), izņemiet rozmarīna zariņu un ķiploka daiviņu, un olīveļļu, kurā cepās ga rozmarīns, gan ķiploka daiviņa, pielejiet zupai. Pievienojiet zupai arī ēdamkaroti tomātu pastas.
5. Atsevišķi uzvāriet makaronus. Uz paciņas ir norādīts, cik minūtes jāvāra. Variet vārīt par 1 – 2 minūtē mazāk. Tad makaroniem nolejiet ūdeni un pievienojiet makaronus zupai. Pavāriet visu kopā vēl apmēram minūtes 10. Pievienojiet pēc garšas sāli, piparus. Pievienojiet žāvētās gaļas gabaliņus. Noņemiet no uguns un atstājiet pastāvēt 20 – 30 minūtes.
6. Pasniedzot dekorējiet ar rozmarīnu.

Lai jums labi garšo!

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Iesakām izlasīt
Zelta rozīnes

23.02.2012
Ķiploks

06.02.2012
Lēcas

16.02.2012
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter