Svaigā lazanja (+Foto)
 Svaigā lazanja (+Foto)
Dienas Deva
01/08/2013 13:24

Gemoss un DienasDeva.lv sadarbībā ar Latvijas ēdienu blogotājiem piedāvā jums dažādas interesantas un pārbaudītas ēdienu receptes!

Autors: Ilze Lipska, www.absolutsed.lv

Jau nez cik reizes esmu minējusi, ka svaigēdāju ēdienkarte var kļūt par lieliskāko pamatu zaļākas ēdienkartes veidošanai. Pilnībā tai pievērsties negrasos, bet daudzas receptes ir vienkārši fantastiskas. Es pat iegādājos svaigēdāju pavārgrāmatu (angļu valodā), tiesa, tur ļoti daudzām receptēm nepieciešams dehidrators, lai varētu tā pa īstam svaigi gatavot, un kas to zina, varbūt pēc gadiem man tāds būs, jo visas tās našķu receptes patiešām kārdinošas.

Šobrīd man tāda nav, tāpēc cepumus necepšu, toties lazanju gan gatavošu. Recepte tapusi sadarbībā ar Gemoss, kur plašā klāstā nopērkami dažādi rieksti un sēklas, kas ir neaizstājamas svaigēdāja virtuvē.

Daudzi bija izbrīnīti, kad teicu - gatavošu svaigēdāju lazanju. Bet kā tad tu tiksi galā ar makaroniem, ja tos negrasies vārīt? - Hmm, bet kurš teica, ka lazanjā obligāti vajag makaronus? Varbūt esiet dzirdējuši, ka svaigēdāju makaronus - spageti gatavo no cukīni, lūk - arī lazanjai izmantosim cukīni.

Rezultāts? FANTASTISKS! Tā kā klāt ir ķiploks, tad kopumā lazanja ir nedaudz pikanta, lai gan piparu tur nav nemaz un arī sāls ļoti minimāli, tik vien, cik tomātu mērcītei klāt. Sāli gan, saprotams, katrs pieliek mērcītēm klāt, tās garšojot. Es pēdējā laikā esmu atradusi no liela sāls daudzuma, tāpēc gatavojot ēst uzreiz saku, lai nekautrējas un pārkaisa sāli, ja kādam nepieciešams.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Lazanja sastāvēs no trim dažādām mērcītēm, cukīni un tomātiem. Tātad, būs nepieciešami:
Svaigi cukīni
Svaigi tomāti
Daudzums atkarīgs no porciju izmēriem, tālāk sekojošās mērcītes pietiks aptuveni 8 porcijām, kas ietver katra - 6 garas cukīni šķēles un 1 tomātu.

Tomātu mērcei:
8 saulē kaltēti tomāti (nopērkami Gemosā, foršos, lielos iepakojumos), iepriekš izmērcēti (aptuveni 1 stundu)
1 svaigs tomāts, vidēja izmēra
1 ķiploka daiviņa
50 ml sezama sēklu eļļa (nopērkama Gemosā)
1 ēdamkarote citrona sulas
šķipsna oregano
šķipsna sāls

Riekstu sieram:
Šī ir viena ideja, kas man ļoti ir iepatikusies - riekstu sieri. Tiesa, šoreiz es to gatavoju tādu smērējamu, savukārt klasiskā svaigēdāju recepte ietver 24 stundu liekā ūdens nospiešanu, kā jau gatavojot tradicionālu mājas sieru, kuru pēc tam var sagriezt šķēlēs.
100 grami Indijas riekstu (nopērkami Gemosā), 3-4 stundas izmērcēti ūdenī
1 ēdamkarote citrona sulas
2 ēdamkarotes ūdens
1 daiviņa ķiploks

Spinātu pesto:
Var izmantot arī bazilika pesto, bet spinātu sanāks maigāks, un tāds šoreiz bija mērķis, lai baziliks neņem virsroku.
200 grami spināti
1 daiviņa ķiploks
50 ml sezama sēklu eļļa (nopērkama Gemosā)
1 ēdamkarote citrona sulas

Visas mērcītes gatavo pavisam vienkārši - sastāvdaļas sablendējot. Tad uz šķīvja liek kārtām plānas cukīni šķēles, mērcītes, tomātu ripas tik kārtās, cik sirds vēlas. Pārkaisam ar dillītēm un pasniedzam.

Recepte tapusi sadarbībā ar Gemoss

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter