Kuskuss ar žāvētām ogām, rukolu un riekstiem (+Foto)
 Kuskuss ar žāvētām ogām, rukolu un riekstiem (+Foto)
Dienas Deva
04/10/2013 14:08

Gemoss un DienasDeva.lv sadarbībā ar Latvijas ēdienu blogotājiem piedāvā jums dažādas interesantas un pārbaudītas ēdienu receptes!

Autors: http://skinnyzucchini.blogspot.com

Kad vakariņām pagatavoju kuskusu ar dzērvenēm, ķiršiem, rukolu un pekanriekstiem, sapratu, ka šī nu ir viena paraugstunda tam, kā paēst brangi un sātīgi, taču pēcāk nejusties kā pildītai pīlei. Kuskuss nav tikai putra vai sautējums, kā vairums ļaužu varbūt domā. Kuskuss ir arī nenovērtējama salātu pamata sastāvdaļa. Novārīts, apžāvēts un atdzesēts, šis eksotiskais, bet vienkāršais ziemeļafrikāņu izcelsmes graudu produkts kombinācijā ar dažādām piedevām var pabarot jebkuru salātu cienītāju. Ņemot vēl vērā žāvēto ogu sagatavošanu, izklausās pēc pamatīga procesa, taču, tam visam par spīti, salāti ir zibenīgi ātri un viegli pagatavojami, ja tiek izmantots visparastākais, ātri pagatavojamais kuskuss.

 

Pilngraudu produktu piekritējiem noteikti labāk patiktu šajos salātos ieraudzīt pilngraudu kuskusu, kas, arī pēc manām domām, noteikti padarītu ēdienu par pāris iedaļām vērtīgāku un recepte izklausītos par dažām toņkārtām nopietnāka. Vienlaikus jārēķinās, ka pilngraudu kuskuss prasa vairāk laika tā pagatavošanai. Rieksti ir visai tipisks kuskusa sabiedrotais, bet apelsīnu sula kuskusam piešķir īpatnēju - citrusīgu garšu. Salātiem noteikti ir atļauts piemeklēt citas sev tīkamas ogas un citas iederīgas piedevas. Es jau šobrīd varu iedomāties vismaz pāris.

Labu apetīti!

 

Pievienot komentāru
Komentāri
Pagaidām komentāru nav. Esi pirmais!
Aptauja
Vairāk uzturā lietoju:
Riekstus
Žāvētu augļus
Sēklas
Nedaudz no katra
Jaunākās galerijas
Jaunumi tavā e-pastā

Dienas Deva ražotājs- kompānija “Gemoss”, Mūkusalas iela 73, Rīga. Tālr.:67702777

Dienasdeva.lv kontakti: e-pasts: inguss@gemoss.lv Izstrāde:mediacloud.lv

facebook twitter